Winter Fruit Salad / Зимска овошна салата

(Serves 2) / (за 2 лица)
Image

I ADORE seasonal fruits. Although I sometimes catch myself wanting the forbidden fruit, but who doesn’t, right? (I’d never admit using other than seasonal fruit in this salad!)

I know I’ve told you I’m doing kung fu and I must say that my organism craves a huge vitamin bomb (much like this one) when I get back home after a practice. I always keep fresh fruit around the house because most of my days freshly squeezed juice is the first thing that crosses my lips in the mornings. It’s a great way to start a busy day if you ask me. And even though I squeeze the citruses I eat the pulp too which is also important. So here’s my version of winter seasonal fruit salad for you and your significant other.

Ingredients
1 large sized pear
2 medium sized green apples
2 medium sized bananas
2 medium sized kiwifruit
2 medium sized oranges
2 large sized tangerines
A handful of walnuts, lightly crushed

Directions
Wash the fruit thoroughly, peel the ones you must and chop all of the ingredients in irregular-shaped pieces (try to make them bitesized). Place them in a large salad bowl, toss them until they’re all mixed well. Sprinkle with crushed walnuts and enjoy right away 🙂

One love,
D
————————————————————————————————————————-
ОБОЖАВАМ сезонско овошје. Иако понекогаш ми се случува да закопнеам по забрането овошје, ама тоа на сите ни се случува, нели? (Никогаш нема да признам дека и тука има несезонско овошје!)

Знам дека веќе ви кажав дека тренирам кунг фу. Искрено, по секој тренинг организмот едноставно ми плаче за некоја опасна витаминска бомба (како оваа). Дома постојано има свежо сезонско овошје бидејќи најголемиот дел од деновите ми почнуваат со свежо исцеден сок. Според мене, свежиот сок наутро е прекрасен почеток на активен работен ден. И иако ги цедам цитрусите, настојувам да ја јадам и пулпата, бидејќи и во неа има многу хранливи материи. Ова е моја верзија на зимска овошна салата во која ви предлагам да уживате заедно со вашата поубава (или посилна) половина.

Состојки
1 голема круша
2 средни јаболка
2 средни банани
2 средни киви
2 средни портокала
2 големи мандарини
Шака ореви, издробени со рака

Подготовка
Сите овошја измијте ги, излупете ги оние што морате и исечете ги на парчиња со неправилна форма (обидете се сите да бидат со приближно иста големина и колку еден залак). Ставете ги во длабока чинија и убаво измешајте. Наросете со искршени ореви и јадете веднаш 🙂

Со љубов,
Д

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s