Carrot Cream Soup / Крем супа од моркови

(Serves 5) / (за 5 лица)
DSCF9088[1]
Hello everyone,

My name is Elena, lover of all things natural and this is my first day in the Vegan365Kitchen so I hope you like it as much as I do. And since it’s a first I want to share a recipe that’s very close to my heart. The first time I tried this I was on a ship in Portugal. The day was sunny and the captain young and handsome, and I was on an amazing reporting trip with fellow ecologists so every time I eat my cream carrot soup it takes me back to that day. Because for me food is nourishment, but also emotion.

The carrot is full of beta carotene which is really good for you, especially improves your tan and makes your skin more resistant to harmful sun rays.

Ingredients
6 big carrots
1 small potato
1 onion (doesn’t really matter what size)
1 vegetable soup cube
1.5 liter of water
A little bit of olive oil
Salt
Pepper
Dill (dried or fresh)

Directions
Chop the onions and the carrots (onions in cubes, carrots in circles), warm up the olive oil in a pot and then sweat them together with some salt and pepper for 8-10 minutes. After the water from the carrots has evaporated, add 1.5 liters of cold water, throw in the potato, the vegetable soup cube, and mix it up. Put a lid on the pot and let it all simmer for 20 minutes. When done, blend it all together to a creamy mix, add some dill and put it back on the stove on a very low heat for just 2 minutes so all the flavors combine. Serve chilled or warmed, whichever you prefer.

Make your own memories with food and enjoy!

Elena
————————————————————————————————————————————-
Здраво на сите,

Јас сум Елена, љубител на сите природни нешта и ова ми е прв ден во Vegan365Kitchen, се надевам ќе ви се допадне рецептот. Сакам да споделам со вас еден од моите омилени рецепти. Првпат го пробав на брод во Португалија, денот беше сончев, а капетанот млад и убав, а јас бев на преубаво блогерско патување со екологисти од цел свет и оттогаш секогаш кога јадам крем-супа од моркови, се враќам на тој неверојатен ден. Бидејќи за мене храната е потреба, ама и емотивно доживување.

Морковот е полн со бета-каротен, кој е многу здрав, најмногу за вашата кожа, бидејќи го потемнува тенот и ја прави кожата поотпорна на штетните сончеви зраци.

Состојки
6 поголеми моркови
1 мал компир
1 кромид (не е важно колкава големина)
1 коцка зеленчукова супа
малку маслиново масло
1,5 литар ладна вода
Сол
Бибер
Копар (свеж или сушен)

Подготовка
Исечкајте ги кромидот и морковите, не мора многу ситно. загрејте го маслото во тенџере и пропржете ги заедно со малку сол и бибер, околу 8-10 минути. Кога водата што ќе ја пуштат морковите ќе испари, додадете 1,5 литар ладна вода, компирот и коцката супа. Измешајте и ставете капак, оставете да се вари 20 минути. Кога ќе биде готово, ставете сѐ во блендер да добиете кремаста смеса, па додадете копар и вратете го на многу тивок оган 2 минути да се врзат вкусовите. Може да го послужите ладно или топло, како вие сакате.

Создадете си куп спомени со храна и уживајте!

Елена

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s