Spaghetti Aglio e Olio / Шпагети со масло и лук

(Serves 4) / (за 4 лица)
SpaghettiAglioOlio

Elena, the co-writer on this blog was in Rome this past week, she just got back yesterday. This meal is inspired by the Eternal City, and it brought me back to the time when me and bf spent a whole month courchsurfing through whole of middle Italy. It was an amazing experience!

This time of the year is a little bit packed for me so I’m declaring the season of simple meals open – three and two ingredient meals, cheats, tricks – you name it. The simpler, the better. If you’re drop dead tired at the end of a busy working day but you still need to whisk something up for you loved one(s), try this, you’ll be amazed by the feedback.

Ingredients
500 g spaghetti (we used ultra thin, but you can use whatever strikes your fancy)
5-6 large garlic cloves
2 Tbsp grape-seed oil
*I recently came across this info that grape-seed oil is the best for cooking and I intend on using it as often as possible in my kitchen. Olive oil is a no-no. I hope you know this, I know I’ve mentioned it many times on this blog.
Salt

Directions
Put the spaghetti in a pot of salty boiling water and cook according package instructions. Don’t forget to make them al dente. While the spaghetti are cooking, wash, peel and mince the garlic. Fry it on a little bit of grape-seed oil constantly stirring with a wooden spoon. If you let it turn brown – it’s ruined!

Drain the spaghetti, leaving a little bit of the water inside, add the garlicky oil and mix well. Serve warm and top off with peperoncino (I recommend hot, of course).

One love,
D
————————————————————————————————————————————————-
Елена, девојката што заедно со мене пишува рецепти на овој блог, беше во Рим минатата недела, вчера само што се врати. Јадењево е инспирирано од вечниот град и додека го спремав ме потсети на оној месец што јас и М го поминавме номадувајќи низ цела средна Италија. Неверојатно искуство!

Овој период од годината ми е малку преполн со обврски и затоа ја прогласувам за отворена сезоната на едноставни оброци – јадења со три или со две состојки, трикчиња, скратени патчиња. Колку поедноставно, толку подобро. Ако сте мртви уморни на крајот од напорен работен ден, а сепак мора да „спржите“ нешто за саканиот(а/те), пробајте го ова, ќе се изненадите колку ќе им се допадне на сите.

Состојки
500 г шпагети
5-6 големи чешниња лук
2 големи лажици масло од семки од грозје
*Пред некој ден наидов на информација дека маслото од семки од грозје било едно од најдобрите и најздравите масла за готвење и имам намера сериозно да го експлоатирам во иднина. Маслиновото масло не е здраво за готвење. Се надевам дека го знаете ова, зашто знам дека го имам повеќепати пишувано овде на блогов.
Сол

Подготовка
Шпагетите ставете ги во солена зовриена вода и згответе ги според упатството на кесичката. Не заборавајте дека највкусни се ако се направат al dente. Додека се варат шпагетите, измијте го, излупете го и најситно што можете исечкајте го лукот. Запржете го на малку масло притоа постојано мешајќи со дрвена лажица. Ако ви стане кафеав лукот – уништен е!

Исцедете ги шпагетите, но оставете сосема малку од водата во нив, да не бидат целосно суви. Додајте го маслото со лук и промешајте убаво. Послужете топло и по желба гарнирајте со свежа зелена пиперка (јас, се разбира, предлагам да биде лута).

Со љубов,
Д

One Comment Add yours

  1. BestTayla says:

    I see you don’t monetize vegan365kitchen.com, don’t waste
    your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
    for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s