Vegan Pumpkin Pie / Посен колач од тиква

(Serves 10) / (за 10 лица)
Vegan Pumpkin Pie

Ingredients
450 g cooked pumpkin
420 g T55 baking flour
4 flax eggs
300 g unrefined cane sugar
200 ml grape-seed oil
1 pkg baking powder
2 tsp cinnamon
1 tsp salt

Directions
Prepare the flax eggs following this recipe (bear in mind that the pumpkin pie calls for 4 flax eggs, so adjust the quantity accordingly). Once the “eggs” are ready preheat the oven to 356ºF (180ºC).

In a large bowl combine flax eggs, sugar, oil, and pumpkin. In a separate bowl sift the flour and add the baking powder and the cinnamon. Mix it well before adding it to the pumpkin mixture. Combine the flour and the pumpkin mixture in the large bowl and transfer it to a lightly greased and floured baking pan. Bake until an inserted toothpick in the middle of the cake comes out clean, i.e. approximately 40-50 mins depending on your oven. Garnish with vegan whipped cream.

One love,
D
————————————————————————————————————————————————
Состојки
450 г сварена тиква
420 г пекарско брашно T550
4 „јајца“ од лен
300 г нерафиниран шеќер од шеќерна трска
200 мл масло од семки од грозје
1 пакетче прашок за печиво
2 мали лажички цимет
1 мала лажичка сол

Подготовка
Јајцата од ленено семе подгответе ги според овој рецепт (имајте на ум дека за колачот од тиква ви се потребни четири јајца од ленено семе, затоа приспособете ја количината). Штом „јајцата“ се готови загрејте ја рерната на 180ºC.

Во длабок сад ставете ги јајцата, шеќерот, маслото и тиквата. Во одделен сад исејте го брашното и додајте му го прашокот за печиво и циметот. Убаво измешајте да се соединат сите состојки, па додајте ги во смесата со тиква и повторно измешајте убаво. Префрлете ја смесата во намрсена и набрашнета тепсија. Печете го колачот додека чепкалка боцната во неговата средина не излезе сува, односно 40-50 минути, во зависност од рерната. Украсете со вегански шлаг.

Со љубов,
Д

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s